Vine a la pujada del pessebre de Llerona!

 

El proper diumenge 22 de desembre el Grup de Muntanya de la parròquia de Santa Maria de Llerona convoca la quarta edició de la Pujada del Pessebre al Pedró de Llerona. Enguany, com a novetat, s’ofereix la possibilitat de dinar al capdamunt del pedró, un cop finalitzi l’acte.

Informació útil de la Pujada del Pessebre de Llerona:

– A les 12 del migdia, presentació del pessebre davant de l’església de Llerona.
– A continuació, sortida cap a la creu del Pedró.
– Passejada curta i agradable apta per a totes les edats *.
– Ofrena del pessebre a la creu del Pedró i cantada de nadales.
– A partir de les 13:45 se serviran llesques de pa amb botifarra (apte per celíacs) per aquells que vulguin allargar la trobada. Cal comprar els tiquets prèviament al bar/restaurant Nou Casal de Llerona, que col·labora amb l’acte. El preu del donatiu és de 5 euros i el tiquet inclou beguda, entrepà i piscolabis.
– Activitat oberta a tothom. No cal inscripció excepte persones que necessitin de transport adaptat.

* Vehicle adaptat disponible per a pujar persones amb mobilitat reduïda. Aquest servei gratuït també s’ofereix a aquelles persones que necessitin desplaçar-se de casa al lloc de l’activitat i també per la seva tornada. Agrairem que ens escriviu un correu per concertar hores de recollida a muntanya@esglesiallerona.cat

El mateix diumenge de la pujada, els membres Grup de Muntanya  presentaran el pessebre a l’església de Santa Maria de Llerona durant l’eucaristia dominical, a les 10:45 h.

 

Descarrega i comparteix el cartell de la pujada del pessebre:

 


 

El Grup de Muntanya de Santa Maria de Llerona neix l’any 2016 amb la voluntat de ser una eina per al compromís amb el territori i la natura. És un nou servei que s’ofereix dins del marc parroquial.

Per presentar aquest projecte, el Grup de Muntanya va preparar la tradicional pujada del pessebre amb què tants centres excursionistes del nostre país celebren el Nadal. I va escollir un indret ben emblemàtic dins els límits del terme de Llerona: la creu del Pedró.

El Pedró de Llerona (253 m) està situat sobre la carena que travessa la propietat del Mas Rovira de Villar a l’anomenada Serra del Pedró, i al nord-est de l’Església de Santa Maria i del camp de futbol.
És una creu metàl·lica de poc més d’un metre d’alçada, col·locada sobre un pilar de pedra amb llosa a la base superior.

L’any 2012 la creu és arrencada quan s’intentava robar i al cap de poc temps es retroba enterrada als sembrats de la vora del pilar. L’any 2013 es col·loca una creu de menors dimensions que substitueix l’original.
Fins que el desembre de 2016 membres del Grup de Muntanya, aprofitant la preparació de la pujada del pessebre i a proposta de Josep M. Rovira, restitueixen la creu original sobre la base del pilar.

CALENDARI 2020 (es publicarà el dia de la Pujada del Pessebre del proper 22 de desembre)

 

Per a més informació:


Informació de la pujada del pessebre 2017

Fotografies I pujada del pessebre 2016

Fotografies Costabona i Roca Colom, juny 2017

Fotografies Tagamanent, febrer 2017

Fotografies xerrada Santa Maria de Llerona, dels orígens fins avui , març 2017

Fotografies xerrada Calorades i tempestes d’estiu, juny 2017