Aquest 2021 la parròquia de Santa Maria de Llerona participa per segon any consecutiu a la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. I ho fa amb la projecció de la pel·lícula Corpus Christi. Serà el proper dissabte 27 de novembre a les sis de la tarda. Aquesta vegada tindrà lloc en format presencial, a la sala polivalent (antic teatre) del Casal Parroquial de Llerona. La presentació i el posterior col·loqui aniran a càrrec de Sofia Pons, professora d’institut a Granollers i veïna de Gorcs. Per a accedir a la projecció i al posterior col·loqui, cal inscriure’s abans a través d’aquest formulari:

*RECOMANADA PER A MAJORS DE 16 ANYS*

La pel·lícula Corpus Christi (Polònia, 2019), del director Jan Komasanarra la història d’un jove que ha passat els seus últims anys en un centre de justícia juvenil i que arriba a una petita ciutat, i allà es fa càrrec de forma fraudulenta de la parròquia. L’arribada del jove i carismàtic predicador és una oportunitat perquè la comunitat comenci el procés de sanació després d’una tragèdia que hi va tenir lloc. El film planteja una reflexió sobre la fe, la identitat i la falta d’oportunitats. Una història personal que alhora és la d’un poble.

Corpus Christi ha estat nominada als Oscar com a millor pel·lícula internacional; va guanyar el millor actor (Bartosz Bielenia) del Chicago Film Festival; ha estat nominada a millor film, direcció, actor i guió als Premis del Cinema Europeu, nominada a millor pel·lícula europea als Premis Goya i nominada a millor pel·lícula estrangera als Premis César.