Solemnitat de Maria Mare de Déu.

Solemnitat de Maria Mare de Déu. Dissabte  01 de gener de 2022 I Lectures de la missa.

Benvolgudes germanes i germans en Crist.  Feliç any nou!

L’any 2022 acaba de començar. Un any que s’acaba i un altre que comença; ara seria el moment de meditar sobre el temps que s’escola i de veure com l’utilitzem. És un moment en el que tenim la sensació de poder aturar el temps … encara que sigui només per un instant, just per veure’l bé.

A la nostra edat sabem molt bé que el que és definitiu no està limitat al món que passa i que els béns d’aquest món transitori i passatger no són l’única raó de viure. Si avui ens hem aplegat aquí, és perquè som creients; el que ens atrau aquí, és la presència del Salvador, una presència sempre nova en el cor de les nostres vides.

Així doncs hem vingut a retrobar-nos amb el Senyor el dia de cap d’any per manifestar-li un cop més la nostra adhesió, perquè sabem que l’únic mitjà de donar un sentit als nostres anys, de viure ja i per sempre units a Ell en un món sense límits ni fronteres, és posar-nos al seu servei i dia rere dia seguir les petjades de Jesús i deixar-nos conduir per Ell en un món que no acabarà mai.

Ens hem reunit en assemblea cristiana, en aquesta església de Santa Maria de Llerona, com a deixebles de Jesús, deixebles una mica com els artistes pintors que aprenen a pintar poc a poc de la mà d’un mestre, una mica com els músics, els savis o els esportistes que també són deixebles d’un mestre; i també nosaltres reunits en Església com a deixebles de Jesús.  En la nostra vida de deixebles tenim també altres models i Sant Josep n’és un perquè va estar atent i va acollir per Nadal el projecte de Déu, igual com nosaltres estem aquí per acollir el projecte de Déu a semblança de Sant Josep.

Junts hem escoltat dues lectures que ens presenten un altre model, el de Maria i que avui, u de gener, i amb solemnitat, celebrem la gran festa de Maria, Mare de Déu. Les dues lectures que hem escoltat ens expliquen que Déu ha volgut fer de nosaltres les seves filles i  els seus fills; ens ha escollit com a infants tan units a Ell que podem anomenar-lo Pare. Així doncs, el Fill de Déu, esdevenint Fill de Maria, ens ha fet fills i filles de Déu vivent.

És per Ella, per Maria,  que es compleix el gran misteri de Déu vivent fet home, un Déu vingut per compartir les nostres esperances, les nostres fatigues, les nostres limitacions físiques i també la nostra mort. És pel sí de Maria que Déu es feu home i vingué a viure entre nosaltres compartint la nostra condició humana i esdevenint germà nostre, compartint amb nosaltres la seva condició de Fill de Déu; és doncs per Maria que nosaltres esdevenim filles i fills de Déu.

Avui estem revivint  la revelació d’un Misteri increïble, el de Déu totpoderós que ens revela el seu misteri d’amor! El Fill únic del Pare que ha estat engendrat eternament en la carn humana! “Tu ets el meu Fill, Jo avui t’he engendrat”. Maria teixeix amb l’Esperit Sant que s’ha unit a ella aquesta “obra mestre” que és el cos de Crist, Jesús. A partir d’ara la nostra naturalesa humana queda unida a la Naturalesa Divina. Amb el misteri de Jesús participem en el Misteri de Déu, en la seva Vida i en el seu Amor.

A Maria, a qui anomenem Mare Nostra i que amb humilitat i esperit de servitud acceptà el missatge de l’àngel ens hi retrobem amb la pregària gràcies a l’Esperit Sant que ens ha estat donat perquè preguem al Pare dient “Abba-Pare estimat, Déu totpoderós, per la maternitat virginal de la benaurada Maria, has ofert a la humanitat els tresors de la salvació eterna”

Volem estar a punt per tot, amb les mans obertes per viure en la maternitat de Maria. És així com la Benedicció de Déu totpoderós i vivent estarà amb nosaltres: “Que el Senyor et beneeixi i et guardi. Que et faci veure la claror de la seva mirada i s’apiadi de tu”.

Quan el Verb de Déu s’encarna en ella, Maria esdevé la Mare de Déu, la mare d’una humanitat nova i amb Maria som portadors i transmissors del misteri de Déu que ens transmet l’esperança, i és anunciant aquest misteri que Jesús forma la seva Església.

Amb humilitat demanem doncs a Maria, Mare de Déu, que ens ajudi a ser transmissors d’aquesta gran joia.

Que així sigui.

Parròquia de Sta. Maria de Llerona, 1 de gener de 2022.