Parlem de Can Santa Digna. Un projecte educatiu, social i ambiental

La parròquia de Santa Maria de Llerona proposa un espai de diàleg per conèixer de primera mà el projecte que vol impulsar la Fundació Mercè Fontanilles a Can Santa Digna, destinat a l’acollida de famílies en situació de risc d’exclusió social i de menors no acompanyats.

Per això us convidem a la taula de diàleg: ‘Parlem de Can Santa Digna. Un projecte educatiu, social i ambiental’. L’acte tindrà lloc dimecres 27 de novembre a les 19 h a la sala polivalent (teatre) del casal parroquial, i comptarà amb la participació de dos representants de la Fundació (Pepa Arqué i Pere Molins) i dos professionals del servei de primera acollida del projecte ‘Can Santa Digna’ (Romina Llopart, com a directora, i Raimon Solà, com a educador).

Hi haurà torn obert de paraula perquè tothom pugui expressar dubtes i inquietuds sobre el projecte i es formulin propostes de col·laboració veïnal.

Aquest 2019 la parròquia de Santa Maria de Llerona ha iniciat un camí de col·laboració amb la xarxa de parròquies ecosolidàries de Justícia i Pau. Això ens mou al compromís concret vers el territori, per una ecologia que va lligada a la defensa dels drets bàsics de les persones més vulnerables.

A més, aquest mes de novembre s’escau la commemoració dels 60 anys de la Declaració Universal dels Drets dels Infants i els 30 anys de la Convenció, amb què els països de l’ONU es van comprometre a adoptar mesures per protegir aquest col·lectiu. Hi ha molta feina per fer.

Des de la parròquia, sensibles a aquesta qüestió i moguts per la Doctrina Social de l’Església, estem convençuts que com a poble podem trobar solucions als reptes que planteja el projecte de Can Santa Digna. Per això convidem a tots els veïns i a entitats, a propiciar espais d’entesa i de diàleg amb caràcter constructiu.

Som conscients que es tracta d’un repte que interpel·la tot el poble. I la parròquia està treballant perquè la convocatòria arribi a tots els veïns i entitats. En aquest sentit, comptem amb la col·laboració del Consell de Poble de Llerona.