Llerona participa en el 167è pelegrinatge a Lourdes

“A Lourdes encomanem els germans que pateixen malalties, soledat, trencaments familiars, pobresa, maltractaments, humiliacions, discriminació per raça i origen, i que se senten exclosos de la nostra societat”.  Així recull mossèn Josep Maria Fernández, diaca permanent i responsable de la nostra parròquia, l’experiència hospitalària de Lourdes en l’article Lourdes, esperança cristiana, que publiquem avui.

Aquest any, per primera vegada, la parròquia de Santa Maria de Llerona ha participat en el pelegrinatge al Santuari de la Mare de Déu Lourdes. De dijous 26 fins dilluns 30 de setembre, un grup de parroquians s’han sumat a la 167a edició d’aquesta sortida que organitza la Hospitalitat de Lourdes i que reuneix malalts i pelegrins de les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu i Terrassa. Podeu llegir aquí la crònica del viatge, dia a dia. 

DIA 1. 26/09/19. Comencem a fer camí cap a Lourdes

Avui preguem pels membres de les parròquies que participen enguany del pelegrinatge al Santuari de la Mare de Déu de Lourdes i molt especialment pels de Llerona, perquè el Senyor beneeixi als malalts,  als pelegrins i als hospitalaris, i els faci experimentar la bondat de Santa Maria, Mare de Déu immaculada, en les seves vides.

Una paradeta per estirar les cames i matar el cuc.

DIA 2. 27/09/19. El sofriment i la malaltia a la llum de Jesús

Avui, aplegats en el nostre esperit de germanor, adrecem la nostra pregària per les germanes i germans malalts de les nostres comunitats parroquials i de tota l’església i del món sencer; que Santa Maria, mare de Déu,  els acompanyi en aquests dies de pelegrinatge, i puguin comprendre tot sofriment i malaltia a la llum de la Creu i la resurrecció del Senyor Jesús.

Bon dia, ara a esmorzar:

Celebració del perdó al prat:

Missa d’oferiment a l’Església del Roser: 

Unció dels malalts. Després el mossèn va convidar tothom a cantar:

Processó de les torxes:

DIA 3. 28/09/19. Servidors del consol de Déu

Avui preguem perquè als qui participen del Pelegrinatge de Lourdes, el Senyor els faci servidors del consol de Déu en totes les tasques i serveis que realitzaran aquests dies.

Al matí, missa a “grotte de Bernadette”:

 

A la tarda, processó del Santíssim:

Abans d’anar a dormir oferim un ciri a Maria per les comunitats cristianes de Llerona i La Garriga i li demanem que ens ajudi a ser “bons sembradors” (recupereu aquí la pregària en l’oferiment del ciri a Maria):

DIA 4. 29/09/19. Reconèixer la força de Déu en Maria

Avui preguem perquè tots els qui participen del pelegrinatge a la casa de Maria reconeguin en ella la força que ve de Déu, en les alegries i en els treballs de la vida quotidiana i romanguin fidels a la fe i l’amor del Crist per comunicar-ho als nostres ambients.

Al matí, missa internacional a la basílica Pius X:

A la tarda, festa d’acomiadament i final del Pelegrinatge.

DIA 5. 30/09/19. Servir i estimar els més necessitats, els malalts.

Avui preguem perquè després d’aquest pelegrinatge visquem al costat de Jesucrist com Maria, sempre dedicada a recordar-nos a viure segons l’Evangeli; i perquè pel nostre testimoni reneixi l’esperit  de servei i amor a Déu i als germans més necessitats, els malalts.

Preparats per tornar a casa

D’aquí a un parell d’hores ja serem a Llerona, final d’aquest pelegrinatge en què, amb la mirada fixada en Maria, hem conviscut uns dies de pregària, recolliment i germanor. Però el pelegrinatge no té perquè acabar avui,  perquè plens de l’Esperit del Senyor amb la intercessió de Nostra Senyora de Lourdes, ens hem de proposar que en els dies, setmanes i mesos vinents les nostres vides segueixin sent proclamació de l’Evangeli. Hem pregat pels malalts, els que han fet pelegrinatge amb nosaltres,  pels que no han vingut, i per totes les nostres germanes i germans; ara però, preguem també perquè Déu aculli tots els que han arribat al terme del seu pelegrinatge en aquest món; perquè gaudeixin de l’alegria del cel que mai no s’acaba.