Manifest davant la situació viscuda a Catalunya

La unanimitat dels membres del Consell Pastoral Parroquial de la Parròquia de Santa Maria de Llerona:

Mostrem la nostra tristesa i preocupació davant dels successos recents viscuts al nostre país i al nostre poble. Ens dol profundament la detenció i l’escorcoll al domicili d’un veí de Llerona. Volem acompanyar totes les famílies que han patit les conseqüències d’unes actuacions que considerem injustes i desproporcionades.

Com a Església oberta i acollidora, defensem la llibertat d’expressió. Fem una crida al compromís públic dels creients i a la seva participació en la votació del proper 1 d’octubre, d’acord a l’opció personal de cada ciutadà. Catalunya requereix de fa temps una solució política i creiem que l’exercici democràtic en forma de referèndum és l’eina més justa per resoldre l’atzucac on ens trobem.

Ens afegim a la petició dels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense en la defensa dels drets de tots els ciutadans i de les institucions del nostre país que han estat escollides democràticament. Que la pau i la serenor acompanyin sempre el legítim dret dels pobles a decidir el propi futur.

I ens oferim com a eina de diàleg i de trobada, per a aquelles persones, entitats i institucions que estan compromeses en la resolució democràtica i pacífica del conflicte.

A Llerona, 21 de setembre de 2017