La parròquia de Llerona demana compromís amb el territori

Neix un grup de muntanya per sensibilitzar els lleronins amb la natura

“Com a grup de muntanya, fes-nos sensibles al nostre entorn natural, fes-nos homes i dones compromesos amb el territori”. És la pregària de Nadal que Oriol Boixareu va formular dissabte al matí davant la creu del Pedró de Llerona. El representant del Grup de Muntanya de la Parròquia de Santa Maria de Llerona s’adreçava així a un centenar i mig de participants, atrets per una activitat tradicional dels grups excursionistes del nostre país: la Pujada del Pessebre.

La nova secció parroquial, fundada per un grup de veïns del poble, treballarà en favor de l’arrelament i el compromís amb el territori. Però també per enfortir la xarxa social i obrir la parròquia a tothom. En aquest sentit Boixareu va demanar ser acollidors de tota la bona gent de Llerona” de manera que “cadascú, amb les diferents maneres de sentir la parròquia, també se la pugui fer seva”.

Un símbol d’obertura de l’església al poble. Es va fer visible amb aquesta trobada de diferents generacions, que va aplegar un gruix notable d’infants i joves. L’actual administrador de la parròquia, Josep M. Fernández, i el capellà adscrit, Ricard Casadesús, van lliurar al Grup de Muntanya una rajola original. El recorregut va portar els participants des de l’església de Santa Maria de Llerona fins al capdamunt del turó del Pedró.

Per primera vegada s’organitzava aquest tipus de caminada, que s’inspira en la tradició nadalenca de molts grups excursionistes. Per a l’ocasió, el passat 4 de desembre, els membres del Grup de Muntanya van restaurar la creu original del Pedró. I dissabte, al peu de la creu, s’hi va instal·lar el pessebre d’aquesta primera edició, que és una rajola blau sobre blanc de la ceramista Mercè Barberà de Granollers, dissenyada per Lluís Bertrans.

Els participants van cantar nadales i l’acte es va tancar amb una xocolatada. Una activitat senzilla i propera per demanar que “aquest infant nascut amb senzillesa, sense abundàncies ni ‘parafernàlies’, sigui llum per al fer de la nostra parròquia”. Així ho va expressar el portaveu del grup, que va lligar el missatge de Nadal amb el tarannà d’Església que practica el papa Francesc.

Un servei a la societat

La iniciativa va facilitar el retrobament de persones que, en època de l’anterior rector Joan Vallicrosa, van viure l’experiència del casal parroquial. Més enllà del record, a les converses s’hi perfilaven ganes de tirar endavant nous projectes.

El principal objectiu d’aquest grup de nova creació és disposar d’un servei que afavoreixi la coneixença, la sensibilitat i el compromís amb l’entorn territorial per part de la gent de Llerona. Però també volen oferir un servei que faciliti el compromís social. En el parlament al capdamunt de la creu, el portaveu del Grup de Muntanya va apel·lar al “compromís amb els qui més ho necessiten”. En concret, “amb les persones més grans de les llars del nostre poble, que treballem per combatre la soledat” i també “amb els nuclis i barris, que prop de casa nostra, requereixen d’accions per superar la marginalitat i la manca d’oportunitats a què els ha sotmès el sistema”.

NOTA DE PREMSA
Parròquia de Santa Maria de Llerona